Gå til hovedinnhold
Unike fordeler til medlemmer 🤫

Medlemmer får flere fordeler

Unike fordeler til medlemmer 🤫

Medlemmer får flere fordeler

Rask levering 1-3 virkedager

Norges største skjønnhetsbutikk på nett

Fri frakt ved kjøp over 299,-

Kostnadsfri betalingsutsettelse

Tilbake til Let's talk beauty
gillette venus: Vi avkrefter 14 av de vanligste mytene om barbering

Vi avkrefter 14 av de vanligste mytene om barbering

Sist endret 22.05.2023 07:50:16

Når det gjelder barbering, er det viktig å skille fakta fra fiksjon. Vi har avkreftet 14 vanlige myter om barbering for å få en så bra barberingsopplevelse som mulig.

MYTE 1 : 

🪒 Barbering gjør at hårene vokser raskere ut igjen og er tykkere og mørkere.

Genetikk og hormoner påvirker hårets farge, tykkelse og vekst, ikke barbering 👩🏼‍🦰 👩🏼 👩🏽‍🦱. Et barberblad kutter bort hårene ved hudoverflaten, noe som kan få de kuttede hårene til å virke tykkere og mørkere etter hvert som de vokser ut igjen. Det kan også variere hvor raskt håret vokser. For eksempel vokser håret i armhulene ca. 50 prosent raskere enn hårene på leggene.

 

MYTE 2 : 

 🪒 Bruk av et nytt, skarpt barberblad gir flere rifter og kutt enn et sløvt blad.

Et sløvt barberblad kan faktisk forårsake flere rifter og kutt og mer hudirritasjon enn et nytt, skarpt blad. Sløve blader kan nappe i kroppshårene og føles ujevnt når det glir over huden, noe som kan føre til mer irritasjon etter barberingen. Skarpe barberblader beveger seg jevnere over huden, og du trenger bare et lett trykk på barberhøvelen for å få jobben gjort. Bruk av et skarpt barberblad fører også til en bedre og raskere barbering ⏰. Et sløvt blad kan imidlertid kreve flere strøk over det samme området for at hårene kuttes effektivt ved overflaten, noe som øker sjansene for irritert hud. Hvis du tror at barberbladet er sløvt, er det på tide å bytte det. Ha et lite lager av nye, skarpe barberblader på badet, slik at du alltid kan få en optimal barbering!

GILLETTE VENUS Pubic Hair & Skin Razor

 

MYTE 3 : 

🪒 Trykker man hardt på barberhøvelen, får man en tettere barbering.

Blir barberbladet trykket for hardt mot huden, øker sjansen for rifter og kutt 🩹. Så lenge barberbladet er skarpt, kan du trykke lett på høvelen og la bladet gjøre jobben.

 

MYTE 4 : 

🪒 Hvis man barberer det samme området mer enn én gang, får man en tettere barbering.

Barberer du samme område flere ganger, kan det irritere huden. Hvis første strøk ikke gir en tett nok barbering, påfører du et nytt lag med barbergel og barberer skånsomt over det samme området igjen. Har du fortsatt problemer med å oppnå en glatt barbering, kan det være på tide å bytte barberblad eller prøve et med flere blader. Bruk gjerne Gillette Venus Cleanser + Shave Gel som bidrar til å forebygge irritasjon!

GILLETTE VENUS Satin Care Cleanser + Shave Gel 190ml

 

MYTE 5 : 

🪒 Barbering vil få brunfargen til å falme raskere.

Slapp av, brunfargen vil ikke barberes bort ☀️. Regelmessig barbering kan faktisk forbedre brunfargen ved å hjelpe til med å fjerne eventuell flassende, død hud.

 

MYTE 6 : 

🪒 Det er greit å låne en annens barberhøvel.

Av hygienemessige årsaker og utformingen av barberhøvelen bør du aldri dele den med andre 🙅🏼‍♀️. Bruk av andres barberblader kan forårsake infeksjoner hvis du får rifter eller kutt. I tillegg er barberhøvler designet annerledes for menn og kvinner. Barberhøvler for menn er vanligvis laget med tanke på å fjerne ansiktshår 🧔🏻, mens barberhøvler for kvinner er utformet spesielt for å barbere større og mer kurvede områder, som f.eks. leggene 🦵🏼. Ha alltid en ekstra barberhøvel på lur, for eksempel denne fra Venus!

 

MYTE 7 : 

🪒 Det er ikke alltid nødvendig å bruke barberkrem – såpe og vann fungerer like godt.

Barbergel bevarer fuktigheten og hjelper til å beskytte huden mot irritasjon 💦. Barbering med bare såpe vil tørke ut huden og øke sjansen for irritasjon.

 

MYTE 8 : 

🪒 Det er greit å barbere seg uten vann hvis man har det travelt.

Barbering av tørr hud kan føre til barberingsutslett, inngrodde hår og hudirritasjon 🌵. Når du påfører fuktighet på det området du planlegger å barbere og lar fuktigheten virke i tre til fem minutter, blir hårsekkene mykere og barberhøvelen glir lett over huden.

 

MYTE 9 : 

🪒 Voksing forårsaker ikke inngrodde hår, bare barbering gjør det.

Både voksing og barbering kan føre til inngrodde hår. For å hjelpe til å beskytte huden mot røde nupper som kan oppstå ved barbering, bør du eksfoliere først for å fjerne døde hudceller og lære hvordan du barberer deg riktig ✨

 

MYTE 10 : 

🪒 Det er for vanskelig å barbere sensitive områder, som bikinilinjen, på egen hånd.

Du kan trygt og komfortabelt barbere sensitive områder som bikinilinjen på egen hånd ved å følge de riktige trinnene og bruke de riktige barberingsverktøyene 🌟. 

 

MYTE 11 : 

🪒 Barbering hver dag er skadelig for huden.

Hvordan du barberer deg er viktigere enn hvor ofte du barberer deg 🌸 Du kan barbere deg hver dag hvis du foretrekker det, så lenge du gjør det riktig for å beskytte huden mot irritasjon. Bruk gjerne et serum som lindrer kløe, og som holder huden glatt og fuktet slik at du kan barbere deg når du ønsker!

GILLETTE VENUS Satin Care Daily Soothing Serum 50ml

 

MYTE 12 : 

🪒 Skal man delta på en tilstelning eller annet hvor det er viktig å vise seg fra sin beste side, bør man barbere seg dagen før og ikke samme dag som tilstelningen finner sted.

Å gi huden tid til å komme seg etter barbering minimerer sjansen for hudirritasjon, spesielt på sensitive områder som armhulene 🙋🏼‍♀️. Du kan imidlertid barbere deg samme dag som tilstelningen hvis du følger de riktige barberingstrinnene.

 

MYTE 13 : 

🪒 Barbering etterlater huden tørr og flassende.

Et skarpt barberblad kan barbere bort tørre og flassende hudceller sammen med kuttede kroppshår. Riktig barbering hjelper deg faktisk til å opprettholde en sunnere hud. Sørg også for å påføre en fuktgivende lotion eller olje etter barberingen for å holde huden fuktet 🧴.

 

MYTE 14 : 

🪒 Man bør ikke barbere seg om vinteren.

Det er en personlig preferanse å barbere seg eller ikke barbere seg om vinteren ❄️. Når det er sagt, kan barbering fjerne lag med død hud og redusere friksjon fra kroppshår som gnisser mot klærne, noe som bidrar til å forhindre irritasjon av tørr hud forårsaket av det røffe vinterværet.


 •  
  Rask levering
  1-3 virkedager
 •  
  Norges største skjønnhetsbutikk på nett
  22.000+ merkevarer
 •  
  Fri frakt ved kjøp over 299,-
  Flere fraktalternativer
 •  
  Kostnadsfri betalingsutsettelse
  Når vil du betale?