Gå til hovedinnhold
Unike fordeler til medlemmer 🤫

Medlemmer får flere fordeler

Unike fordeler til medlemmer 🤫

Medlemmer får flere fordeler

Rask levering 1-3 virkedager

Norges største skjønnhetsbutikk på nett

Fri frakt ved kjøp over 299,-

Kostnadsfri betalingsutsettelse

Tilbake til Let's talk beauty
Slik rengjør du kostene dine

Slik tar du best vare på kostene dine ✨

Sist endret 08.11.2023 11:48:06

For å beskytte huden mot smuss og bakterier som samler seg i sminkekostene, burde kostene dine vaskes hver 7 til 10 dag (hvem har tid til det? 🫣). Vedlikehold av sminkekoster er avgjørende for å opprettholde deres ytelse, hygiene og levetid. Riktig pleie av sminkekostene vil sikre at de gir deg jevn og feilfri påføring av sminke, samtidig som de bidrar til å redusere risikoen for hudirritasjoner og infeksjoner.

 

Vedlikehold av koster

Rengjøring

Rengjør kostene dine regelmessig! Bruk en mild sjampo eller en spesialisert børsterens for å vaske bort sminkerester, olje og bakterier som kan samle seg i børstehårene, se for eksempel denne fra Sigma 🤍 I tillegg kan du bruke en rengjøringsmatte, som denne fra Brushworks, for en effektiv, skånsom og ultimat vask av kostene. Vask kostene med lette, sirkulære bevegelser for å fjerne smuss og makeuprester. For å rengjøre makeupsvamper anbefales å bruke en tilpasset såpe, som denne fra Beautyblender.

Vær forsiktig med å ikke få metallfestet vått da det kan løsne limet rundt børstehårene. Skyll grundig og klem forsiktig ut overflødig vann. La børstene tørke naturlig ved å legge dem flatt på et håndkle 💦.

Du kan også bruke Urban Glow Squeeky Clean Makeup Brush Cleansing Spray til å rense kostene mellom hvert bruk for å drepe bakterier! 🦠

 

Oppbevaring

Riktig oppbevaring av sminkekoster er også viktig. Unngå å oppbevare dem i en lufttett beholder, da det kan føre til mugg og bakterievekst. Bruk i stedet en børsteholder eller en sminkepose med separate rom for å holde børstene organisert og beskyttet! 🌸

Sjekk ut disse to for oppbevaring av kostene: Sigma Beauty Brush Cup Holder og Shelas Sminkekost etui til 12 koster

 

produkter for å rense koster

 

Bytt ut gamle koster

Selv med riktig vedlikehold har sminkekoster en begrenset levetid 🗓️. Hvis du merker at børstehårene begynner å miste formen, blir sprø eller begynner å falle av, kan det være på tide å bytte dem ut. Dette gjelder spesielt for børster som brukes til flytende produkter som foundation eller concealer, da de har en tendens til å slites raskere. Sjekk utvalget av koster her!

 

Hygienetips

For å opprettholde god hygiene, bør du unngå å dele sminkekoster med andre. Dette reduserer risikoen for å spre bakterier og infeksjoner. Vask også børstene regelmessig, spesielt hvis du bruker dem på produkter som kommer i kontakt med øynene, for å unngå øyeinfeksjoner 🫧.

 

Ved å vedlikeholde sminkekostene dine, kan du sikre at de varer lenger og gir optimal ytelse. Ikke undervurder betydningen av godt vedlikehold, da det ikke bare vil forbedre sminkerutinene dine, men også bidra til å opprettholde god hudhelse.

 

Les også: Koster 101 💗


 •  
  Rask levering
  1-3 virkedager
 •  
  Norges største skjønnhetsbutikk på nett
  22.000+ merkevarer
 •  
  Fri frakt ved kjøp over 299,-
  Flere fraktalternativer
 •  
  Kostnadsfri betalingsutsettelse
  Når vil du betale?