Brukerbetingelser for BliVakker.no AS

Generelle vilkår

Vennligst les gjennom våre generelle vilkår for handel hos BliVakker.no. Ved kjøp av produkter har du samtidig akseptert og godkjent gjeldende betingelser.

Registrering

For å handle hos BliVakker.no må du ha leveringsadresse i Norge (med unntak av Svalbard og Jan Mayen) samt at du må registrere deg hos oss. Registreringen er gratis og uten forpliktelser om kjøp. Vi lagrer opplysningene på en sikker måte og opplysningene vil ikke være tilgjengelige for uvedkommende. Ta godt vare på passordet ditt. Det er din egen sikkerhet slik at ikke uvedkommende skal misbruke din profil. Du bestemmer selv passord når du registrerer deg. Du kan registrere deg her.

Blivakker.no AS kan ikke inngå avtaler med mindreårige uten foresattes godkjenning. Bindende kjøpsavtale kan kun inngås med personer over 15 år. Kredittkjøp kan kun gjennomføres av personer over 18 år og forutsetter at du har en kredittkortavtale med din bank eller ditt kortselskap. Kredittkjøp kan også gjennomføres gjennom Klarna.

Blivakker.no selger kun varer beregnet for privatmarkedet og til eget forbruk. Varer du handler hos oss er derfor ikke ment for videresalg eller bruk til kommersielle formål.

Nyhetsbrev og SMS

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du til at Blivakker.no (Behandlingsansvarlig) behandler personopplysninger om deg i form av e-postadresse/telefonnummer. Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke tilbake. Dette kan gjøres via egen link i nyhetsbrevet/SMS du mottar, eller ved å ta kontakt med kundeservice. Jeg er informert om og klar over mine rettigheter etter personvernforordningen - for eksempel min rett til å kreve innsyn eller retting av mine personopplysninger. Jeg er klar over at det er mer informasjon om Behandlingsansvarliges sin bruk av personopplysninger i personvernerklæring som er tilgjengelig her.

Adresseendring

Av sikkerhetsmessige årsaker må du selv endre adressen under "Mine adresser" på "Min side". Adressen du velger som standardadresse vil bli brukt som standard faktura- og leveringsadresse ved fremtidige kjøp, men vil ikke påvirke allerede eksisterende ordre. Vi sender alle pakker til leveringsadressen som er lagret på ordren når vi registrerer din innbetaling. Du velger selv leveringsadresse når du går til kassen. Du har også muligheten til å selv endre leveringsadressen før betaling av ordren eller godkjenning av faktura/samlefaktura. Dette må gjøres via "Mine ordre".

Betaling

Vi må ha registrert innbetaling før vi behandler ordren. Du kan finne informasjon om de ulike betalingsalternativene her. Vi tilbyr betaling med Vipps og Klarna (Klarnas brukerbetingelser, Klarnas personvernpolicy).

3D Secure er en ekstra sikkerhetsfunksjonalitet for online kortbetalinger. 3D Secure er også kjent som "Verified by Visa" (VISA) eller "MasterCard Secure Code" (MasterCard). Det er bankens beslutning om å tilby denne funksjonaliteten til forbrukere. Klarna, sammen med banken, tar avgjørelsen om forbrukeren må bruke 3D Secure ved betaling online via Klarna Checkout.

Kundeklubb

En betingelse for å kunne benytte seg av fordelene i vår kundeklubb er at du tillater BliVakker.no å sende deg E-poster og SMS i forbindelse med markedsføringsaktiviteter. For å få tilgang til medlemsfordelene kreves det at du er innlogget på din kundeprofil. Medlemskapet er aktivt så lenge du måtte ønske og du kan enkelt forandre dine samtykker inne på «Min profil» via «Min side», eller ved å ta kontakt med vår kundeservice. Du kan lese mer om alle fordelene i kundeklubben her

Populær-produkter

Populær-produkter er noen av våre mest populære produkter per kategori. På disse produktene sammenlignes og justeres prisene jevnlig mot andre autoriserte forhandlere.

Salg- og tilbudspriser

Salgs- og tilbudspriser gjelder så lenge varelageret rekker. I kundeklubben vil også medlemmer få eksklusive medlemspriser i perioder det ikke er salgskampanjer. For å få tilgang til medlemsprisene må du være pålogget din kundeprofil hos oss og samtidig ha akseptert vilkårene i vår kundeklubb.

Før-priser på våre salgsvarer er alltid basert på laveste pris siste 30 dager før salgsstart.

Dynamisk prising

Deler av vårt sortiment prises dynamisk og prisene kan variere daglig ut i fra markedssituasjonen.

Produktanmeldelser

For produktanmeldelser knyttet til produkter kjøpt på blivakker.no gjelder følgende vilkår og retningslinjer. For å legge igjen en produktanmeldelse kreves det at du har kjøpt produktet og er pålogget din kundeprofil, eller at du går via linken som sendes i egen e-post, 14 dager etter at ordren er gjennomført. 

Frakt

Hos BliVakker.no er det 59,- i frakt, men for kjøp over 299,- er det fri frakt. Små pakker sendes normalt som brevpakke mens større pakker sendes som Servicepakke med Posten Norge AS. Dersom du ønsker mindre pakker til hentested kan du velge dette som en ekstratjeneste. Denne tjenesten koster 20,- ved ordresum over 299,- og 79,- for ordre under grensen for fri frakt. 

Dersom du har postnummer 4000-9999 kan du bestille pakken til din nærmeste flyplass og få pakken levert hjem derfra. Flyfrakt med WiederøeSmart benytter seg av flyselskapenes ruteprogram og gir deg muligheten til leveringstid på 1-2 virkedager i Nord-Norge. Om du heller ønsker det, kan du velge å hente pakken på flyplassen ved å gi beskjed via linken du mottar. Denne tjenesten koster 99,-. 

Leveransevilkår

BliVakker.no har forsendelser til hele Norge med unntak av Svalbard og Jan Mayen. Leveringstiden varierer for det enkelte produkt, men ligger vanligvis mellom 1 og 3 virkedager etter registrert innbetaling. Vi tar forbehold om lengre leveringstid i perioder med mye trafikk hos oss eller vår transportpartner.

Brevpakker leveres normalt sett i din postkasse. I noen tilfeller, for eksempel hvis postkassen din er full, må du hente pakken på postkontor. Da vil du få henteseddel i postkassen. Merk deg at adressen du oppgir må være oppført i Postens adresseregister og pstkassen tydelig merket for at pakken skal kunne leveres. Du kan sjekke hvilken adresse som er registrert her.

Servicepakker leveres til ditt postkontor. Posten sender hentemelding på e-post og du vil i tillegg få hentemelding på SMS dersom du har valgt dette i din profil. Alle forsendelser med Servicepakke kan spores under "Mine ordre" når produktene er sendt fra oss.

Som kunde plikter du å følge med på status på din forsendelse. BliVakker.no er ikke ansvarlig for utlevering av melding om ankommet pakke. Posten returnerer etter sitt system uavhentede pakker etter 7 dager.

Dersom du ikke er hjemme på avtalt leveringstidspunkt, ikke henter varene eller nekter å motta dem, vil varene bli returnert til oss for din regning. Så fort pakken er scannet inn hos vil du bli belastet et gebyr på kr 200,- fra det innbetalte beløp i tillegg til returfrakt på kr 59,-. Eventuelt restbeløp blir kreditert mot betalingsmåten som ble benyttet ved betaling av ordren.
Opprinnelige fraktkostnader refunderes ikke.

Dersom du ber Posten om å returnere varen, samt at du på forhånd melder fra til oss om at du benytter deg av angreretten innen fristen, skal du bare betale for returkostnaden.

Om din pakke ikke leveres innen avtalt tid kan du som kunde fastsette en rimelig tilleggsfrist. Skulle denne fristen oversittes kan du heve kjøpet og få pengene tilbake innen 14 dager.

Skadde sendinger

Dersom du mottar en skadd sending, plikter du som kunde å forholde deg til våre rutiner som gjelder ved mottak av en skadd sending. Logg inn på www.blivakker.no og registrer en sak i kategorien "Skade på leveransen" under "Kundeservice" på "Min side". Da vil du få svar fra en av våre saksbehandlere som vil hjelpe deg videre. Varer som er skadet etter sending med Posten må fremvises på postkontor og skademelding må fylles ut.

Vareinformasjon

BliVakker.no gjør hele tiden sitt beste for å gi deg korrekte produktopplysninger. BliVakker.no tar allikevel forbehold om feilaktig produktbeskrivelse. BliVakker.no tar også forbehold om at det av ulike årsaker kan bli tomt på lager. Alle våre produkter kan brukes i Norge. Det følger med bruksanvisning på alle produkter som krever dette. 

Copyright

Innhold på www.blivakker.no er BliVakker.no AS sin eiendom. Dette innhold er beskyttet etter opphavsrett, markedsførings- og varemerkelovgivning. Dette innebærer at varemerker, firmanavn, produktnavn, informasjon om produkter, herunder beskrivelse av produktene, bilder/grafikk, design og layout og annet innhold på sidene ikke kan lastes ned, kopieres eller benyttes på annen måte uten at dette er tillatt etter lovgivning eller etter samtykke fra BliVakker.no AS.

Reklamasjon og angrerett

Alle henvendelser som gjelder reklamasjon, skade på varer eller feil ved leveransen, skal rettes skriftlig gjennom "Kundeservice" på "Min side". Det er viktig at du registrerer saken i korrekt kategori. Du får da svar fra en av våre saksbehandlere snarest mulig. Ikke send tilbake varer før du har fått beskjed om dette fra saksbehandler. På denne måten håndteres saken smidigst mulig og uten unødvendige returkostnader. Tilbakebetaling ved angring/reklamasjon som medfører kreditering, skal skje innen 14 dager etter mottak av retursendingen.

Elektriske produkter skal ikke kastes sammen med øvrig avfall. For å sikre at denne typen produkter blir håndtert riktig når de skal kastes, tilbyr vi gratis retur av disse produktene. Ta kontakt med kundeservice via «Min side» for nærmere avtale.

Angrerett og angrefrist – generell informasjon

Forbruker kan gå fra avtalen uten å oppgi noen grunn innen 14 dager etter at selger har oppfylt sin opplysningsplikt i henhold til angrerettloven, og varen og angrerettskjema er mottatt.

Forbruker må gi melding til selger dersom angreretten benyttes. Fristen anses overholdt dersom meldingen er sendt innen fristens utløp. Det stilles ikke formkrav til meldingen, men denne bør av bevismessige årsaker være skriftlig. Vi anbefaler deg på det sterkeste om å sende melding om dette via kategorien “Angre kjøp på mottatte varer” under “Kundeservice” på “Min side”. Du vil da motta en ferdig frankert returseddel som benyttes for retur av varer. Ønsker du å benytte deg av "Angrerettskjema" finner du dette som vedlegg til betalingsbekreftelsen som mottas pr e-post. For retur av varer på eget initiativ, der vår returseddel ikke benyttes, brukes følgende informasjon. Merk at du som avsender selv står ansvarlig for returen, når vår returseddel ikke benyttes. 

BliVakker.no AS
Postboks 8104 
4675 Kristiansand

Angrerettloven griper ikke inn i rettigheter du har etter blant annet kjøpsloven hvis det skulle oppstå mangler. Dersom du beholder varen kan du på visse vilkår kreve prisavslag, omlevering (ny vare) eller heve kjøpet og få kjøpesummen tilbake.

Hvis du benytter deg av angreretten innen fristen skal du ha tilbake det du har betalt for varen. Før oppgjør finner sted, skal varen sendes i retur til selger snarest mulig -og innen 14 dager etter at melding om bruk av angreretten er gitt. Returkostnader må du dekke selv, med mindre selger har misligholdt avtalen eller selger i henhold til avtalen har levert en erstatningsvare fordi den bestilte vare ikke var tilgjengelig.

Angreretten forutsetter at varen kan leveres tilbake i vesentlig samme stand og mengde. Det vil si at du kan ikke angre kjøpet hvis du har brutt forseglingen på produkter til personlig pleie og liknende.

Angreretten gir næringsdrivende rett til å belaste kunde om produktet er påført en verdireduksjon som følge av bruk utover det som er nødvending for å fastslå varens art, egenskap og/eller funksjon. (jr. Ang Angreretten §25).

Reklamasjon – generell informasjon

Hvis det oppdages en feil eller mangel må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den gi selgeren skriftlig melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Fristen for å reklamere er likevel ikke kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen. Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok produktet. Dersom produktet eller deler av det ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre er fristen for å reklamere fem år. Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende.

En mangel som viser seg innen seks måneder etter at forbrukeren overtok risikoen for produktet (normalt leveringstidspunktet) skal formodes å ha eksistert ved risikoens overgang.

Dersom det foreligger en mangel ved produktet, og forbrukeren har reklamert innen de nevnte fristene, kan forbrukeren gjøre gjeldende følgende:

  • Holde kjøpesummen tilbake
  • Under visse forutsetninger velge mellom retting og omlevering
  • Kreve heving av kjøp dersom mangelen ikke er uvesentlig
  • Kreve erstatning

Dersom selgerens retting eller omlevering vil medføre at forbrukeren i mer enn en uke blir avskåret fra å bruke produktet har forbrukeren under visse forutsetninger rett til å kreve å få stilt en erstatningsgjenstand til rådighet for selgerens regning. Som hovedregel har selgeren ikke krav på å foreta mer enn to forsøk på retting eller omlevering for samme mangel.

Har du ytterligere spørsmål om angrerett, angrefrist eller reklamasjoner kan du kontakte oss gjennom "Kundeservice" på "Min side".

Verneting

Ved en eventuell tvist følger Blivakker.no Forbrukerklageutvalgets avgjørelser.