Gå til hovedinnhold
Unike fordeler til medlemmer 🤫

Medlemmer får flere fordeler

Unike fordeler til medlemmer 🤫

Medlemmer får flere fordeler

Rask levering 1-3 virkedager

Norges største skjønnhetsbutikk på nett

Fri frakt ved kjøp over 299,-

Kostnadsfri betalingsutsettelse

Tilbake til Let's talk beauty
Triks som vil forbedre foundation-rutinen din

Tips som kan forbedre foundation-rutinen din

Sist endret 16.10.2023 09:32:09

Foundation er muligens en av de mest integrerte delene av enhver skjønnhetslook. Hvis fargen er for lys eller for mørk, eller den ikke er blendet ordentlig, kan det ødelegge hele looken. Å oppnå feilfri foundation er også en stor ferdighet, og målet alltid er å oppnå en sunn og glødende hud. Her er noen foundation hacks som kan hjelpe deg på veien mot vakker hud 💗

 

Forberedelse, forberedelse, forberedelse

Vakker sminke starter med et godt grunnlag 💛. Start med å rense huden, påfør toner, og gi gjerne huden en ekstra boost med en essens. Avslutt med fuktighetskrem og solkrem. Se vårt utvalg av hudpleie her!

Forberedelse, Forberedelse,Forberedelse

 

Unngå et ujevnt resultat

Målet med en god hudpleie- og sminkerutine er glødende hud, og det kan enkelt oppnås med å eksfoliere ansiktet ✨. Gå gjennom din daglige hudpleierutine og legg til eksfoliering for å unngå at foundationen din vil kake seg eller se flekkete ut! Bruk gjerne en eksfoliant som er beregnet for daglig bruk, som denne fra Dermalogica

 

For den perfekte shade-matchen

Nordisk hud kan endre seg mye i løpet av sesongene ❄️🌸☀️🍁. Hvis favorittfoundationen din ikke kommer i den perfekte fargen, eller du har hud som blir brun om sommeren og blek om vinteren, kjøp 2 shades (en lys og en mørk) av samme foundation og kombiner disse. Se vårt utvalg av foundation her!

foundation

 

Finn din undertone

Det er 3 hovedkategorier av undertoner, varm (gylne, røde og gule undertoner), kald (beige og rosa undertoner) og nøytral (en balanse mellom gull og rosa undertoner). For å finne din undertone, se på blodårene på innsiden av håndleddet. 🤍

 • Grønne blodårer: varm undertone
 • Blå blodårer: kald undertone
 • Kombinasjon av blå og grønn: nøytral undertone

For å finne den perfekte foundationen for din hudtype og hudtone, les dette innlegget!

 

For jevn påføring: Primer

Ikke bare vil en primer hjelpe deg med en ✨flawless✨ finish, den vil også gjøre at sminken din holder lengre. I tillegg vil den gi ekstra fuktighet til huden og øke gløden. Se vårt store utvalg av primere her.

 

For duggfrisk hud, bruk en beautyBlender

Duggfrisk hud gir et sunt og friskt utseende 💦. Gå gjerne for en lett foundation (unngå matt formulering), og bruk en fuktet beautyblender for å påføre foundation. Sjekk utvalget her

Beautyblender

 

For heldekkende resultat, bruk en stippling-kost

Derom du er ute etter et mer dekket resultat, bruk en stipple brush og dytt produktet forsiktig på huden i 'dunkende' bevegelser. Ved å påføre foundation på denne måten vil du oppnå maksimal dekning! 🤩 Se for eksempel denne fra IDUN Minerals.

stippling

 

Påfør concealer for ekstra dekk

Hvis du er ute etter ytterligere dekk, gå heller for en full-coverage concealer og foundation 🌟. Påfør foundation som beskrevet over, og gå heller inn på ujevnhetene med concealeren, slik at du unngår et kakete resultat. 

 

For lett dekk: bland foundation og dagkrem

Ute etter lettere dekkevne? Miks noen dråper foundation med dagkremen din eller en hydrerende primer 💦. Dersom du ønsker en frisk og glødende look kan du blande foundation med litt ansiktsolje. Sistnevnte er perfekt dersom du har tørr hud!

For lett dekk: bland foundation og dagkrem

 

Ute etter en naturlig finish? Påfør med hendene

Hvis du ønsker et mer naturlig, 'skin-like' utseende kan du prøve å påføre foundation med hendene 🫴🏼. Varmen fra hendene dine hjelper med å smelte foundationen inn i huden din slik at resultatet ikke blir kakete og flasser. Varm opp produktet og påfør i midten av ansiktet før du blender det utover resten av ansiktet. 

 

Ikke la fuktighetskremen tørke helt inn

For at foundationen din skal blendes sømløst inn i huden, påfør den på huden mens den fortsatt er litt fuktig fra fuktighetskremen din 💧. Dette trikset vil også gjøre at foundationen blir enklere å blende inn for et jevnt resultat. 

fukt

 

Påfør produktet fra midten av ansiktet

Rødhet og urenheter er mer vanlig i midten av ansiktet. Arbeid derfor produktet fra midten av ansiktet og utover for å unngå striper og synlige penselstrøk ✨. 

 

For den perfekte touch-up, ikke legg mer foundation

Dersom du gjør en touch-up eller to i løpet av dagen, unngå å påføre mer foundation. Benytt heller blottingpapir for å fjerne overflødig olje, før du påfører en liten mengde concealer der det trengs ☁️. Blend det gjerne ut med en liten beautyblender før du fullfører med pudder. 

 

Ikke glem hals og nakke

Det er lite som er mer avslørende enn en strek langs kjeven, så ikke glem å blende produktet nedover halsen og nakken! Dersom du ikke ønsker foundation nede på halsen, gå heller for litt bronzer i stedet ✨.


 •  
  Rask levering
  1-3 virkedager
 •  
  Norges største skjønnhetsbutikk på nett
  22.000+ merkevarer
 •  
  Fri frakt ved kjøp over 299,-
  Flere fraktalternativer
 •  
  Kostnadsfri betalingsutsettelse
  Når vil du betale?