Tilbake til Let's talk beauty
Toner - hva gjør den egentlig?

Toner - hva gjør den egentlig? 💦

Sist endret 15.04.2024 07:27:27

Å etablere en effektiv hudpleierutine kan være utfordrende. En grunnleggende rutine kan inkludere rens, serum og fuktighetskrem, men er det virkelig nødvendig å inkludere en toner? Hvis huden din føles stram etter rens, kan det være et tegn på at den naturlige fuktigheten er blitt fjernet, og å balansere pH-nivået kan hjelpe. En toner bidrar til å balansere pH-en i huden og redusere risikoen for tørrhet, irritasjon eller sensitivitet.

Hva er en toner?

Tidligere var tonere et nødvendig skritt for å balansere pH-verdien i huden etter å ha brukt for sterke renseprodukter. I dag er renseprodukter mer skånsomme mot huden og pH-balanserte, og derfor er det i utgangspunktet ikke nødvendig med en toner (i tradisjonell forstand) - derfor er tonere i nyere tid utviklet til produkter som addresserer problemer som overflødig olje, akne og tørr hud. 

Tonere kan bidra til å fjerne overflødig olje- og produktrester slik at huden er klar for neste trinn i hudpleierutinen din. Avhengig av din hudtype, finner du tonere som håndterer akne, roer rødhet, hydrerer huden og forynger huden. 

 

Hvordan finne toneren for din hud?

For å finne tonere som passer din hud, se gjerne etter fuktighetsgivende ingredienser som hyaluronsyre og ingredienser som hjelper med å holde på fuktigheten som ceramider. 

✨ Dersom du har sensitiv hud, gå for en parfymefri toner, gjerne med hyaluronsyre og ceramider. Dersom du har rødhet og irritasjon i huden kan du også se etter ingredienser som aloe vera. Se for eksempel Black Rice toneren fra Haruharu Wonder som er designet for sensitiv hud!

✨ For normal og tørr hud, vil en toner med vitamin E, glyserin, hyaluronsyre, niacinamid, ceramider og risvann være optimal for å sikre hydrering til huden. Niacinamide Daily Toner fra Q+A inneholder pleiende ingredienser som hyaluronsyre, niacinamid og aloe vera, og etterlater huden hydrert og renset.

✨ For fet og/eller akneutsatt hud, vil en toner med ingredienser som glykolsyre, salisylsyre og vitamin B5 kunne kontrollere oljeproduksjonen til en viss grad. Balancing Force Oil Control Toner fra Ole Henriksen inneholder blant annet glykol- og salisylsyre og fjerner effektivt overflødig talg uten å tørke ut huden. 

✨ Dersom du har kombinert hud, se gjerne etter en toner med grønn te, melkesyre, pilbark og vitamin B5! Toneren Ready Steady Glow Daily AHA Tonic fra REN Clean Skincare fornyer huden, gir fuktighet og minimerer porestørrelsen!

Toners

 

Hvilke fordeler har ansiktstoner?

Hovedfordelen med å inkludere en toner i rutinen din er å gjenopprette hudens pH-nivå etter rensing. Å opprettholde en balansert pH-verdi på huden din kan bidra til å redusere risikoen for tørr eller flassende hud, irritasjon, betennelse eller sensitivitet.

 

Riktig bruk av ansiktstoner

Tonere bør påføres etter ansiktsrensing, men før påføring av serum, fuktighetskrem og solkrem. Det er imidlertid viktig å merke seg at personer med f.eks., psoriasis eller eksem bør konsultere en hudlege før de bruker en toner. Hudlegen din kan gi råd om hvilke ingredienser som bør unngås eller brukes sammen med andre hudpleieprodukter eller behandlinger som er utviklet for å lindre hudtilstanden, og ikke forverre den!

 

Se vårt store utvalg av toner her 🤍