Tilbake til Let's talk beauty
Slik vasker du hårbørsten din

Slik vasker du hårbørsten din

Sist endret 08.07.2024 12:31:00

Ta vare på hårets helse og hygiene ved å rengjøre hårbørsten din ordentlig! Når du børster håret med en skitten hårbørste, svekkes effektiviteten av børsten. Skitt, produktrester og døde hudceller samler seg i busten og kan legge seg tilbake i hodebunnen, noe som kan føre til irritasjon eller infeksjon. Ved å rengjøre børstene dine optimaliserer deres ytelse!

 

Hvorfor er det grått lo i hårbørsten min?

Det grå loet som samler seg rundt busten er en blanding av lo, støv, skitt, olje, døde hudceller og produktrester (yikes!). Ikke bare påvirker dette børstens utseende, men det påvirker også effektiviteten av børsten og videre styling. Ved å gre håret, spesielt rent hår, med en skitten børste med mye lo så vil hårets helse og utseende påvirkes. 

 

Hvor ofte bør jeg rengjøre hårbørsten min?

Husk alltid å fjerne hår fra børsten etter etter hver bruk. Når det kommer til hvor ofte du burde vaske hårbørsten din, må du vurdere både hårteksturen din og typen hårbørste. 

Tynt eller fint hår: ukentlig

Tykt eller grovt hår: minst to ganger i måneden

Naturlige krøller: ukentlig

 

Hvordan rengjør jeg hårbørsten min?

Hårbørster kan bestå av ulike materialer, og derfor kan de også kreve ulike rengjøringsmetoder. 

Syntetiske børster: Bruk en blanding av shampoo og vann. Fjern først hår mellom busten, dypp børsten i såpevann i 10-15 minutter, skyll og la lufttørke.

Naturlige børster, tre eller kork: Spray med en blanding av sjampo og vann, masser busten eller bruk en ren tannbørste for å løsne rester, skyll med varmt vann og lufttørk.

Bruk av eddik: Eddik hjelper med å bryte ned olje og produktrester. Lag en løsning av like deler hvit eddik og varmt vann, la børstene trekke i 15-30 minutter, skyll grundig og lufttørk.

 

Når bør jeg bytte ut hårbørsten?

Det er på tide å bytte ut børsten når den ikke lenger fungerer optimalt. Hvis børsten begynner å lugge eller trekke i håret mens du prøver å gre det, eller hvis busten er ujevn i lengde, bør du vurdere å kaste den og finne en ny.

 

Hårbørster

Se utvalget av hårbørster fra Fan Palm, Denman og Tangle Teezer!

 

På tide med ny hårbørste? Se vårt store utvalg av børste og kam her!