Kontakt oss for rådgivning

En apotektekniker er en profesjonell kundebehandler med fokus på helse og velvære, og som har faglig kunnskap innen både hudpleie og aktive ingredienser.

Vår apotektekniker kan hjelpe deg med alt som har med dermatologisk hudpleie å gjøre. Dette er eksempler på hva du kan spørre en apotektekniker om:

· Hva er forskjellen på krem og balm?
· Hva kan man gjøre for å dempe rødhet i ansiktet?
· Hvilke produkter passer for meg som har sensitiv hud?
· Barnet mitt sliter med eksem, hva kan du anbefale meg å bruke?
· Mannen min sliter med irritasjoner etter barbering av skjegget. Hvordan kan man forebygge dette?

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen mellom dermatologisk hudpleie og vanlig hudpleie? Forskjellen mellom dermatologisk hudpleie og vanlig hudpleie ligger i tilnærmingen og behandlingene som tilbys. Dermatologisk hudpleie er utviklet med faglig ekspertise fra dermatologer og er spesifikt rettet mot å behandle og forbedre hudens helse, inkludert hudtilstander og dermatologiske problemer. Den involverer ofte bruk av mer avanserte behandlinger og produkter med høyere konsentrasjoner av aktive ingredienser. Vanlig hudpleie derimot, fokuserer på daglig pleie og vedlikehold av hudens generelle tilstand, som rensing, fuktighetsgivende og solbeskyttelse.
Hva er fordelene med dermatologisk hudpleie? Dermatologisk hudpleie har flere fordeler. Fordi den er basert på ekspertisen til dermatologer, kan den gi spesifikke løsninger for ulike hudtilstander og bekymringer. Behandlingene og produktene er vanligvis utviklet med vitenskapelig støtte og kan derfor være mer effektive enn vanlige hudpleieprodukter. Dermatologisk hudpleie tar også hensyn til hudens helse på lengre sikt, med fokus på forebygging av skader og aldringstegn. Det kan være spesielt gunstig for personer med hudproblemer som akne, rosacea, pigmentering eller aldersrelaterte endringer.
Hvilke ingredienser er vanlige i dermatologisk hudpleieprodukter? Noen vanlige ingredienser som brukes i dermatologisk hudpleie inkluderer salisylsyre, benzoylperoksid, retinoider, glykolsyre, hyaluronsyre og C-vitamin. Disse ingrediensene kan bidra til å redusere kviser, fine linjer og rynker, hyperpigmentering, og andre hudproblemer.
Hvordan velger jeg riktig dermatologisk hudpleieprodukt for min hudtype? Det er viktig å velge dermatologisk hudpleieprodukter som passer din spesielle hudtype og hudproblemer. Det kan være lurt å konsultere med en fagperson som kan anbefale produkter som passer dine spesifikke behov og preferanser.
Kan jeg bruke en rens fra et annet merke enn det jeg har i dagkrem? Så lenge det er tilpasset din hudtype er ikke dette et problem. Mange merker har derimot laget ulike produkter for at de skal fungere bedre sammen. Vær obs på at huden må tilvennes bytting av merker/produkter.
Kan jeg bruke dagkrem om natten? Det er ikke farlig å bruke dagkrem på natten, men man bør bruke egen nattkrem til dette da de er rikere enn dagkremen. Om natten øker celledelingen og temperaturen i kroppen. Dette fører til at mye av fukten i huden fordamper. For å gi huden best mulig forutsetninger til å fornye seg og holde på fukten, bør man bruke nattkrem og ikke dagkrem.
Hva er et serum? Et serum er en væskebasert formel som brukes i hudpleie- og kosmetikkprodukter. Serumene er vanligvis utviklet for å være lettvektige og har en høy konsentrasjon av aktive ingredienser som er formulert for å gi spesifikke fordeler til huden.

Serumene brukes vanligvis som en del av en hudpleierutine og påføres på renset hud før påføring av fuktighetskrem eller solkrem. Fordi serumene har en tynnere konsistens enn fuktighetskrem, kan de raskt trenge inn i huden og levere de aktive ingrediensene på en dypere nivå.

Det er viktig å merke seg at serum alene ikke er en erstatning for en generell hudpleierutine. De fungerer best i kombinasjon med andre produkter som rensemidler, tonere og fuktighetskrem for å gi optimal hudpleie. Det er også viktig å velge et serum som passer til ens hudtype og behov.